Ingen anden udvej!

Om acceptens helbredende effekt

Kvinde der holder sig på brystet

23/10/2023

”Der er ingen anden udvej, vi er nødt til at fjerne hele brystet”. Lægens ord hang tungt i luften i det kolde hvide samtalerum på Sygehuset. Jeg så knapt på hende, men fornemmede alligevel alvoren i hendes ansigt. NEJ NEJ NEJ, var min første tanke. ”Det er det eneste der ikke måtte ske”, sagde jeg højt. Forud for mødet havde mine tanker nemlig været fyldt af: Bare de ikke tager hele brystet. Nu var min frygt blevet til virkelighed.

Her kunne jeg været gået i panik, i baglås, i chok, i kamp, flugt eller frys tilstand. Det sker for mange i sådan en situation og er en meget almindelig og naturlig reaktion. Men det skete ikke rigtigt for mig. Lægen fulgte op med en forklaring på, hvorfor det var nødvendigt og hvorfor der ikke var andre muligheder. Jeg lyttede, så godt jeg kunne, for selvfølgelig var jeg påvirket, men vigtigst af alt…

Kan du gætte det?

Jeg accepterede.

Lige i det øjeblik tillod jeg mig selv bare at være og acceptere tingenes tilstand.

At jeg så også på en ret ufølsom måde fik at vide, at jeg ikke havde andet valg, det er en anden siden af historien. Men det der gjorde, at jeg kunne rumme at være i det, var accepten.

Og her taler jeg ikke om den accept, som jeg oplever, mange forbinder med ”at finde sig i noget” eller affinde sig med noget.

Her taler jeg om accept som en indre dyb erkendelse og forståelse af, at alt til alle tider i virkeligheden er, præcis som det skal være.

Når vi er i stand til at være fuldt til stede i nuet med total accept af det, der er, har det en helbredende effekt på vores mentale, følelsesmæssige og endda fysiske velbefindende.

Lad mig her nævne:

7 POSITIVE VIRKNINGER VED ACCEPT

 1. Reduktion af Stress og Bekymringer:
  Accept af nuet hjælper med at reducere stress og bekymringer. Når vi accepterer og omfavner det, der sker lige nu, slipper vi for at kæmpe mod det, hvilket mindsker vores stressrespons.
 2. Fremme af Emotionel Regulation:
  Accept fremmer følelsesmæssig regulering ved at tillade os at opleve og udtrykke vores følelser uden dømmekraft eller modstand. Dette støtter sund håndtering af følelser og reducerer undertrykkelse eller overvældelse af dem.
 3. Mindskning af indre konflikt:
  Når vi accepterer nuet, reducerer vi indre konflikter og modstand mod det, der er. Dette frigør mental og emotionel energi, der ellers ville være brugt på at kæmpe imod realiteten.
 4. Forbedring af Mental Klarhed:
  Accept af det nuværende øjeblik frigør sindet fra fortiden og fremtiden, hvilket giver større klarhed og fokus i vores tanker og handlinger.
 5. Reduktion af Fysisk Spænding:
  Acceptens tilstand kan også påvirke kroppen fysisk. Når vi accepterer og lader spændinger slippe, reducerer vi den kropslige stressrespons og dermed også fysiske spændinger.
 6. Fremme af Helbredelse:
  Forskning indikerer, at accept kan have en positiv indvirkning på kroppens helbredelsesprocesser. Det kan styrke immunsystemet og reducere betændelse, hvilket har en gavnlig effekt på forskellige sygdomme og tilstande.
 7. Fremme af Forbindelse:
  Accept giver mulighed for en dybere forbindelse med os selv og andre. Når vi er fuldt til stede i øjeblikket, tillader vi os selv at forbinde os med vores egne følelser og oplevelser samt at forbinde os mere ægte med andre mennesker.

At praktisere accept og være til stede i nuet handler om at omfavne øjeblikket uden at dømme det. Dette skaber et rum for indre fred, mental klarhed og muliggør en dybere forbindelse med os selv og verden omkring os, hvilket kan have en helbredende og berigende effekt på vores liv.

Accepten er et afgørende element i min behandling og anvendes bevidst som teknik i særligt Tankefeltterapi og Emotionel Frihedsteknik samt i Traumeterapien.

Du kan læse mere om TFT/EFT lige her: Tankefeltterapi

Hej

Mit navn er Anette Zophia Jeg er uddannet Registreret Psykoterapeut og har hjulpet flere hundrede mennesker i bedre trivsel. Jeg har over 20 års erfaring i at arbejde med mennesker med psykiske og sociale problemstillinger. Jeg er specialiseret i sammenhængen mellem krop og sind og anvender særlige energipsykologiske og traumeterapeutiske metoder til at forløse det, der forhindrer dig i at trives og leve det liv, du gerne vil. Jeg arbejder helhedsorienteret og møder dig lige der, hvor du er. 

Du er velkommen 😉

Lige nu kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev og deltage i konkurrencen om 5 timers gratis terapi. 

Tilmeld dig og deltag i konkurrence

Blog Indlæg

Klientudtalelser

Slide 1

“Anette er en fantastisk terapeut, med store empatiske evner, nærvær, faglig viden og kunnen. At gå hos dig i et forløb af 5 gange, har hjulpet mig mere end noget andet har gjort.“ - Mette

Slide 2

”Anette er nærværende, empatisk og et utroligt varmt og fantastisk menneske og ikke mindst en rigtig dygtig psykoterapeut. Hun har lyttet, hjulpet og støttet mig og givet mig brugbare redskaber, så jeg har kunnet arbejde med mig selv.” - Ninna

Slide 3

”Jeg havde aldrig troet, at vi allerede efter 3. gang kunne se/mærke så stor en forskel. Vi har fået vores glade datter tilbage og kan slet ikke sige TAK nok. Jeg kan kun give mine bedste anbefalinger til Anette Zophias klinik” - Mette B.

Slide 4

”Anette har solid erfaring og stor indsigt i mennesker samt sammenhængen mellem psyken og kroppen. Hun tager sig god tid og ser på, hvad den enkelte har behov for og hun tilpasser samtalerne og værktøjerne hertil. Anette får derfor mine varmeste anbefalinger.” - Elisabeth

Slide 5

”Jeg har kun rosende ord til Anette, hun er urolig kompetent, empatisk, nærværende, hjertevarm og imødekommende. Hun er fagligt dygtig, har en god menneskekundskab. Hun var hurtigt til at fange og se den røde tråd i mit problem/min situation.” - Camilla

”Jeg har kun rosende ord til Anette, hun er urolig kompetent, empatisk, nærværende, hjertevarm og imødekommende. Hun er fagligt dygtig, har en god menneskekundskab. Hun var hurtigt til at fange og se den røde tråd i mit problem/min situation.” - Camilla

Slide 6

”Allerede efter første session kunne jeg se mærkbare resultater og jeg står nu et meget bedre sted grundet al den hjælp og sparring jeg har modtaget fra Anette.
Hun er dybt professionel og har en stor viden samt bred vifte at værktøjer hun arbejder med, så hun kan guide én sikkert i mål.” - Anders

Vil du spørge mig om noget?

Du er altid mere end velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål eller overvejer at gå i terapi. Jeg bestræber mig altid på at svare indenfor 24 timer på hverdage. Jeg hører gerne fra dig.