Så bliver jeg jo nødt til at…

Om at være tro mod sig selv

Kvinde der er ved at tage piller "Antihormon"

11/11/2023

De havde stået i mit køkkenskab i over en uge. Pillerne, som overlægen på onkologisk afdeling havde givet mig med hjem og formanet mig om, at jeg skulle tage troligt hver dag de næste 5 år.

Du har sikkert gættet det. Det var antihormon piller, som jeg skulle tage som en del af min efterbehandling for den kræft jeg havde fået konstateret tidligere og var blevet opereret for. Det var en hurtigt voksende og meget østrogenfølsom kræfttype de havde fundet i mit bryst, så antihormonbehandlingen var meget vigtig for at forebygge risikoen for spredning af kræften, havde overlægen forklaret mig.

Det forstod jeg selvfølgelig godt, men noget indeni mig føltes bare forkert. Jeg mærkede en tydelig modstand mod de piller. Jeg kunne ikke få mig selv til at tage dem. Min krop sagde simpelthen fra.

Den sagde et stort fed: NEJ TAK.

Derfor havde de stået urørt i køkkenskabet i over en uge. Jeg begyndte at få dårlig samvittighed, fordi jeg ikke fulgte overlægens anvisninger. Jeg talte med andre kvinder, der var længere i deres kræftforløb end mig. Alle viste, at antihormonbehandling var forbundet med ofte store bivirkninger, men de sagde, at det ville blive nemmere og bivirkningerne fortage sig i løbet af et halvt år. ”Skynd dig at komme i gang”, husker jeg tydeligt en af dem jeg gik til genoptræning med, sagde til mig. Det gjorde stort indtryk. De var jo i samme båd som jeg, så hvis de kunne, så kunne jeg vel også?

Jeg var stadig sygemeldt fra mit arbejde, men skulle snart begynde at trappe op i tid, så af rent og skært ansvar overfor mit arbejde, overbeviste jeg mig selv om, at jeg var nødt til at tage de piller.

Jeg husker tydeligt, den dag jeg stod foran, skabet og tog den første pille fra glasset. Det var en konflikt mellem mit hoved og min krop. Alt i mig strittede imod, men jeg undlod at lytte efter og lod mig i stedet styre af hvad andre sagde jeg skulle, hvad andre gjorde og mente var det rigtige og hvad der tilsyneladende syntes at være bedst og mest fornuftigt i forhold til den ansvarsfølelse jeg havde overfor mit arbejde.

Den dag mistede jeg et stykke af min sjæl… fordi jeg ikke lyttede til mig selv. Fordi jeg valgte at overhøre hvad min krop og min sjæl prøvede at fortælle mig.

Det viste jeg ikke dengang. Først 7 år senere under min uddannelse til Transbiologisk Traumeterapeut, mærkede jeg på egen krop, hvordan det lille øjeblik i mit liv havde lagret sig som et sjæletab i mig.

Et sjæletab opstår, når du har fået et traume, der er så ubehageligt, at du har måttet give slip på en del af dig selv. Et sjæletab kan føles som en længsel efter noget eller som om du savner noget. Kan du genkende det?

Hvis du genkalder dig traumeøjeblikket og skanner din krop igennem, vil du kunne mærke eller opleve sjæletabet som om der mangler et stykke af din krop et eller andet sted på eller i kroppen.

Jeg takker min medstuderende for kærligt at guide mig gennem processen med at heale det traume og bringe det sjæletykke tilbage til mig selv igen. Det var en kæmpe forløsning. Tårerne trillede ned ad mit ansigt og jeg mærkede hvordan taknemligheden skyllede ind over mig bagefter.

Er du tro mod dig selv?

Stoler du på det du mærker og agerer du ud fra det? Eller lader du tanker om hvad der er rigtigt og forkert, hvad andre måske tænker eller syntes, styre dine handlinger? Siger du fra, hvis du kan mærke, at du ikke har lyst? Eller er du pleaseren, der ikke vil skuffe andre og derfor går alt for meget på kompromis med dig selv og dine egne værdier, for at tilfredsstille andre?

Hvis du har svært ved at være tro mod dig selv og lader dig styre udefra og ind i stedet for indefra og ud, så er det med stor sandsynlighed traumebaseret.

Selvom jeg efter ca. et halvt år i et sandt helvede af uudholdelige bivirkninger, hvor jeg følte mig mere levende end død, endelig lyttede til mig selv og tog et aktivt valg om at stoppe antihormonbehandlingen, så sad tabet og traumet altså stadig tilbage i kroppen som uforløst, fastlåst/bundet energi, der påvirkede både min krop, sjæl og mit sind.

Først da jeg fik følelsesforløsende traumeterapi, var jeg i stand til at give slip på alle spændinger, følelser og tanker forbundet med det jeg havde oplevet og gennemlevet.

Det er derfor, det er så vigtigt at lytte til kroppens signaler og arbejde med krop, sind og sjæl som en samlet treenighed i terapien. De kan ikke skilles ad.

Vidste du, at det ikke er ualmindeligt at have sjæletab. Vi er ofte bare ikke bevidste om at vi har dem. Som Transbiologisk Traumeterapeut har jeg særlige teknikker til nemt og effektivt at hele sådanne traumer og mange andre traumer også.

Er du nysgerrig, så kan du læse mere om terapiformen lige her: Traumeterapi

Hej

Mit navn er Anette Zophia Jeg er uddannet Registreret Psykoterapeut og har hjulpet flere hundrede mennesker i bedre trivsel. Jeg har over 20 års erfaring i at arbejde med mennesker med psykiske og sociale problemstillinger. Jeg er specialiseret i sammenhængen mellem krop og sind og anvender særlige energipsykologiske og traumeterapeutiske metoder til at forløse det, der forhindrer dig i at trives og leve det liv, du gerne vil. Jeg arbejder helhedsorienteret og møder dig lige der, hvor du er. 

Du er velkommen 😉

Lige nu kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev og deltage i konkurrencen om 5 timers gratis terapi. 

Tilmeld dig og deltag i konkurrence

Blog Indlæg

Klientudtalelser

Slide 1

“Anette er en fantastisk terapeut, med store empatiske evner, nærvær, faglig viden og kunnen. At gå hos dig i et forløb af 5 gange, har hjulpet mig mere end noget andet har gjort.“ - Mette

Slide 2

”Anette er nærværende, empatisk og et utroligt varmt og fantastisk menneske og ikke mindst en rigtig dygtig psykoterapeut. Hun har lyttet, hjulpet og støttet mig og givet mig brugbare redskaber, så jeg har kunnet arbejde med mig selv.” - Ninna

Slide 3

”Jeg havde aldrig troet, at vi allerede efter 3. gang kunne se/mærke så stor en forskel. Vi har fået vores glade datter tilbage og kan slet ikke sige TAK nok. Jeg kan kun give mine bedste anbefalinger til Anette Zophias klinik” - Mette B.

Slide 4

”Anette har solid erfaring og stor indsigt i mennesker samt sammenhængen mellem psyken og kroppen. Hun tager sig god tid og ser på, hvad den enkelte har behov for og hun tilpasser samtalerne og værktøjerne hertil. Anette får derfor mine varmeste anbefalinger.” - Elisabeth

Slide 5

”Jeg har kun rosende ord til Anette, hun er urolig kompetent, empatisk, nærværende, hjertevarm og imødekommende. Hun er fagligt dygtig, har en god menneskekundskab. Hun var hurtigt til at fange og se den røde tråd i mit problem/min situation.” - Camilla

”Jeg har kun rosende ord til Anette, hun er urolig kompetent, empatisk, nærværende, hjertevarm og imødekommende. Hun er fagligt dygtig, har en god menneskekundskab. Hun var hurtigt til at fange og se den røde tråd i mit problem/min situation.” - Camilla

Slide 6

”Allerede efter første session kunne jeg se mærkbare resultater og jeg står nu et meget bedre sted grundet al den hjælp og sparring jeg har modtaget fra Anette.
Hun er dybt professionel og har en stor viden samt bred vifte at værktøjer hun arbejder med, så hun kan guide én sikkert i mål.” - Anders

Vil du spørge mig om noget?

Du er altid mere end velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål eller overvejer at gå i terapi. Jeg bestræber mig altid på at svare indenfor 24 timer på hverdage. Jeg hører gerne fra dig.