Afhængighed

At have en afhængighed eller være afhængig af noget kan spænde lige fra en ”dårlig vane” du ikke kan ligge fra dig, til et misbrug, der har alvorlige indvirkninger på din hverdag, styrer dig fuldstændigt og kan ødelægge dig helt både menneskeligt og socialt.

Hvis du oplever, at have et tvangspræget behov for at gøre en bestemt handling eller få tilført en bestemt stimulans/et stof på grund af de virkninger du forbinder og oplever ved at tage stimulansen/stoffet eller som konsekvens af stimulansen/stoffet, så har du helt sikkert en afhængighed eller et misbrug.

Måske du:

  • ikke kan undvære søde sager, slik eller chokolade.
  • er nødt til at få din kaffe for at holde dig kørende.
  • ikke kan holde op med at ryge, selvom du gerne vil.
  • drikker alkohol for at klare dig gennem dagen.
  • tager stoffer for at kunne holde dit liv ud.
  • tager medicin for at dulme dine smerter.
  • spiller alle dine penge op.
  • ikke kan ligge telefonen, Ipad eller PC fra dig.
  • føler dig nødsaget til at gøre rent hver dag.
  • har behov for at træne overdrevent meget.

Uanset om det drejer sig om en ”dårlig vane”, en afhængighed eller et misbrug, så handler det i bund og grund om, at du har aktive traumer, som du har brug for at dulme, på den ene eller anden måde. Overvej hvad det er, du forsøger at ligge låg på?

Behandling af afhængighed

Jeg kan hjælpe dig med at finde de traumer der ligger bag din afhængighed og støtte dig i at få bearbejdet dit ubehag og dine smerter i forbindelse med det. På den måde, vil du kunne slippe din afhængighed helt.

I min terapi anvender jeg enkle og effektive metoder som Tankefeltterapi, EFT og Traumeterapi. De udmærker sig ved at tale mere direkte til din underbevidsthed og så at sige “nulstille” ubehaget = den respons/den “programmering”, der hænger sammen med din afhængighed.

Du vil også lære disse teknikker, så du kan bruge dem på dig selv derhjemme.

Læs mere om Tankefeltterapi her og om Traumeterapi her. 

Desuden er jeg certificeret NADA behandler og kan behandle din afhængighed med øreakupunktur, som er særlig kendt for behandling af afhængighed og misbrug. Typisk vil jeg bruge det som supplement til den anden behandling. Det er selvfølgelig også muligt at få NADA behandling alene, hvis du skulle ønske det.

Du kan læse om NADA her

Selvmedicinering

Vidste du at, afhængighed ofte er en måde at medicinere sig selv på, når man har et ubehag, man ikke ellers kan finde ud af at slippe af med.  Man dulmer sit ubehag i forsøg på at slappe af og få nerverne under kontrol og tankerne i ro.

Undersøgelser viser, at hver femte voksen har problemer med afhængighed i løbet af livet, herunder flere mænd end kvinder. Afhængighed ses hyppigt i forbindelse med andre psykiske lidelser. Det er derfor nødvendigt at arbejde helhedsorienteret med alle faktorer og aspekter af din afhængighed.

Når du stopper med en tvangspræget adfærd (afhængighed) kan du få abstinenser, både fysiske og psykiske. Dette er en naturlig proces, hvor kroppen renser giftstoffer ud.

Tankefeltterapi/EFT er særlig velegnet i denne fase, da det kan dæmpe eller helt fjerne dine abstinenser.

Er du klar til at give slip?

Kontakt mig her.

 

Afhængighed er ofte en måde at medicinere sig selv på, når man har et ubehag, man ikke ellers kan finde ud af at slippe af med.