Angst

 • Er du ængstelig og urolig?
 • Har du unødige bekymringer hele tiden?
 • Er du bange for helt almindelige situationer?
 • Får du hjertebanken og høj puls i fx sociale sammenhænge?
 • Oplever du svimmelhed og trykken for brystet?
 • Undgår du situationer, du tidligere ikke havde problemer med at være i?
 • Får du det dårligt bare ved tanken om noget du skal?
 • Har du søvnproblemer og svært ved at koncentrere dig?
 • Har du spændinger i musklerne?
 • Får du pludselige panikanfald?
 • Har du katastrofetanker?

Kan du svare ja til flere af ovenstående spørgsmål, så lider du sandsynligvis af angst, i en sådan grad, at den begrænser din daglige udfoldelse og forhindre dig i at gøre de ting du har lyst til og leve det liv du ønsker.

Med den terapi jeg tilbyder, kan du slippe fri af din angst. Metasundhed kan give dig svar på, hvorfor du har fået angst. Tankefelt- og Traumeterapi kan bearbejde din angst helt ned på celleniveau.

Det autonome nervesystem

Vidste du at din angst hovedsagelig er styret af det autonome nervesystem, som ligger uden for din viljes kontrol. Det vil sige, at uanset hvad du forsøger at tænke og gøre, så kan du ikke forhindre de fysiske stressreaktioner i kroppen i at opstå, når du har angst.

Det er din reptilhjerne (kropshjerne), der reagerer på noget som opfattes faretruende. Dit sympatiske nervesystem aktiveres og udsender stresshormoner til alle dine celler, for at klargøre din krop til at kæmpe, flygte eller spille død. Det er en helt naturlig reaktion, der har til formål at sikre vores overlevelse.

Problemet opstår, når responsen igangsættes uden at der er en reel fare. Din krop reagerer som om der er en farlig tiger løs, men i virkeligheden er du fx bare på vej til svigermors fødselsdag.

Effektiv terapi

Da din angst hovedsagelig foregår på det ubevidste/underbevidste plan, er det også her i gennem jeg arbejder med din angst, for at skabe effektive og varige resultater.

Med Tankefeltterapi og Traumeterapi taler jeg til og med din kropshjerne (reptilhjerne). Det er den, der husker på de traumer, der forårsager din angst og gemmer på den ubevidste refleks, der automatisk er aktiveret, hver gang du oplever angst.

På den måde kan vi forløse det traume/den refleks, der sidder bundet i dine cellers hukommelse og de følelser der er forbundet med det.

Du kan læse mere om mine terapiformer her på min hjemmeside.

Der findes mange forskellige former for angst eller angsttilstande. De hyppigste er enkeltfobi og socialangst, efterfulgt af agorafobi, generaliseret angst, posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD), tvangstilstande som OCD og panikangst.

Alle angsttilstandene har det til fælles, at de består af både fysiske, følelsesmæssige, tankemæssige og adfærdsmæssige symptomer, som optræder i forskellige former og sværhedsgrader, afhængig af angstlidelsen. De forskellige symptomer forstærker gensidigt hinanden og kan føre til en ond cirkel, hvor angsten vokser:

 

 

Hos Zophias kan du få hjælp til at bryde cirklen én gang for alle.
Jeg glæder mig til at høre fra dig

Da din angst hovedsagelig foregår på det ubevidste/underbevidste plan, er det også her i gennem jeg arbejder med din angst, for at skabe effektive og varige resultater.