Depression

Depression er en af de mest almindelige psykiske sygdomme. Hver femte eller sjette af os udvikler symptomer på depression på et tidspunkt i livet. Depression kan vise sig på mange forskellige måder og man kan have det i forskellige grader, fra lettere over moderat til svær grad. Der er langt flere kvinder end mænd der får det.

Det kan være svært at erkende, at der er tale om en depression. Mange får derfor ikke søgt hjælp eller får det først gjort sent i sygdomsforløbet. Det kan også være, at man ikke er klar over, at det er en sygdom, er flov over det eller ikke har energi til at søge hjælp. Derfor er det også tit de pårørende, der først ser, at der er brug for at søge hjælp.

Under en depression vil din tankegang ændre sig, så den bliver meget negativ. Den negative tænkning betyder, at du kritiserer sig selv og måske ikke opdager, at du faktisk er syg. Hvis du kender symptomerne på depression, kan du lettere opdage den.

Symptomer på depression: 

  • Føler du dig trist og nedtrykt?
  • Er du dig træt og uden energi?
  • Har du svært ved at samle dine tanker og koncentrere dig?
  • Føler du dig mindre værd og bebrejder du dig selv?
  • Sover du dårligt eller alt for meget?
  • Har du mistet lysten og interessen for de fleste ting i dit liv?
  • Orker du ikke socialt samvær og isolerer du dig?
  • Syntes du livet virker meningsløst og uden betydning?
  • Har du tanker om selvmord?

Kan du svare ja til flere af ovenstående spørgsmål, så er det sandsynligt at du har en depression. Du oplever sikkert, at føle dig begrænset og have svært ved at klare hverdagens aktiviteter. Måske det har så store omkostninger, at du slet ikke kan fungere i din hverdag.

Jo hurtigere du kommer i behandling, jo bedre virker behandlingen. Derfor er det vigtigt at du bliver opmærksom på symptomerne og søger hjælp, hvis du oplever eller mistænker at have en depression.

Kontakt mig her.

Behandling af depression

Depression nedsætter ofte livskvaliteten væsentligt og det kan være svært at søge hjælp for lidelsen. Derfor er jeg særligt glad for, at du læser med her. Med den terapi jeg kan tilbyde dig, har du nemlig rigtig gode muligheder for at komme over din depression. Og det er helt uden bivirkninger.

Kognitiv terapi har vist sig at være virksom over for depression. Det er en af de mest anvendte og anerkendte terapiformer over for depression i Danmark. Også den nyere Metakognitiv terapi har vist sig effektiv over for depression.

Du kan læse mere om de kognitive terapier her.

Med Tankefeltterapi og Transbiologisk traumeterapi kan jeg tilbyde endnu mere effektive redskaber til behandling af din depression. Jeg arbejder særligt med at finde og behandle/forløse de underliggende følelsesmæssige blokeringer, der kan være årsagen til din depressive tilstand.

Er du nysgerrig på hvordan behandlingsformerne virker og hvordan de foregår, så kan du læse om  TFT/EFT her og TBT her.

Har jeg en depression? 

Hvis du er i tvivl om du har depression, så kan du udføre denne lille sjove/simple test:

Visualisér dig selv i en lykkelig situation. Se dig selv smile og le hjerteligt.

Hvordan gik det?

Hvis du er depressiv, kan det være meget vanskeligt at visualisere dig selv i en lykkelig situation. Så lykkedes det dig ikke, kan det være en indikator på, at du er deprimeret.

 

 

Depression er en af de mest almindelige psykiske sygdomme. Hver femte eller sjette af os udvikler symptomer på depression på et tidspunkt i livet.