Stress

Alle kan rammes af stress, og ofte sker det, når vi mindst venter det. De fleste mennesker har eller vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve stress. Mange der opdager eller får diagnostiseret stress er mange måneder og nogle gange flere år inde i en negativ stressspiral. Vidste du, at ca. en femtedel af befolkningen næsten dagligt har symptomer på stress?

Symptomer på stress: 

Kroppen sender os altid signaler om, at vi er stressede. Når vi bliver stressede, er det fordi, vi i kortere eller længere tid ikke har lyttet til kroppen. Stress kan have mange forskellige udtryk og være en blanding af bl.a. smerte, ubehag, tristhed, sorg og vrede. For at vurdere om du er stressramt, kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Har du uro og tankemylder?
 • Har du ofte hjertebanken, hovedpine, ondt i maven?
 • Er du konstant træt eller udmattet?
 • Har du problemer med at huske?
 • Mærker du ulyst og manglende motivation?
 • Føler du dig deprimeret?
 • Har du søvnproblemer?
 • Bliver du let vred og irriteret?
 • Har du svært ved at træffe beslutninger?
 • Oplever du angst?
 • Er der forværring af dine fysiske symptomer/sygdomme?

Kan du svare ja til flere af ovenstående spørgsmål, så er du sandsynligvis ramt af stress i en sådan grad, at din evne til at fungere i dagligdagen er nedsat og dit helbred kan være alvorligt udsat. Du bør derfor gøre noget ved det.

Jeg er klar til at hjælpe dig med nogle af de mest banebrydende og effektive teknikker til at forløse dine fysiske og psykiske blokeringer og de traumer der ligger bag.

En belastningstilstand

Vidste du at stress ikke er en sygdom. Stress er en belastningstilstand og et udtryk for, at din krop er kommet i ubalance. Kortvarig stress (få timer) er biologisk set gavnligt og hensigtsmæssigt for kroppen, men hvis det står på i længere tid, kan det medføre en række følgesygdomme. Blodpropper, hjerte-kar-sygdomme og depression er blandt nogle af de følgesygdomme, der kan komme efter længerevarende stress. Ofte kan såkaldte kroniske sygdomme som allergi, astma, psoriasis og diabetes forværres af stress.

Derfor skal du tage din stress alvorligt

Måske du tænker: ”sådan har jeg haft det i flere år”, ”jeg har vænnet mig til det”, ”det er normalt i min branche” eller ”sådan er det vel for alle småbørnsfamilier”.

Hvis du gennem længere tid har levet med stress, er din krops alarmberedskab konstant på overarbejde og udsender for store mængder af stresshormoner. Det betyder, at dit immunforsvar er svækket, din risiko for åreforkalkning og blodpropper er øget og din evne til at huske er reduceret.

Tør du fortsætte med at overhøre din krops signaler?

Når du er stressramt er det ekstra vigtigt, at du lytter til din krop.

Binyretræthed

Binyrerne er to små hormonproducerende kirtler, der sidder på toppen af hver nyre. Binyrernes hovedfunktion er udskillelse af stresshormonerne kortisol, adrenalin og noradrenalin, når kroppen udsættes for forskellige former for stress. Ved længere tids påvirkning bliver binyrerne overbelastede, og vi rammes af binyretræthed.

Symptomer på binyretræthed kan være: træthed, følelse af nedkørthed eller overbelastning, lavt blodtryk, nedsat sexlyst, svækket immunforsvar, besvær med at komme sig efter sygdom og stress, trang til salt og søde ting samt følelse af lettere depression.

På et dybere plan kan stress være en indikation på, at du ikke følger dit hjerte. Når du i lang tid ikke har fulgt dit hjerte, kan du ende med at få Binyretræthed. Det vil sige, at dine binyrer er udmattede og fungerer dårligere, efter i længere tid at have sprøjtet ekstra stresshormoner ud i dit system.

Metasundhed forklarer netop stress som en konflikt, der hører til dine binyrer.

Overvej dette:

 • Bevæger du dig i den rigtige retning?
 • Føler du dig presset væk fra det rette spor?
 • Har du satset på den forkerte hest?
 • Er du i tvivl, om du har truffet de rigtige beslutninger?
 • Ved du ikke, hvad du skal vælge?
 • Bærer du på en alt for stor byrde?

Vil du vide mere om hvad din krop fortæller dig, og slippe af med din stress,
kontakt mig og book en tid her.

Behandlingsforløb mod stress

I samarbejde med Stressambassadøren kan jeg tilbyde dig et specialiseret 10 ugers behandlingsforløb målrettet mod reducering og håndtering af din stress. Forløbet er en kombination af online moduler, terapeutiske samtaler og telefonisk opfølgning. Du kan læse mere om det her.

 

Jeg er klar til at hjælpe dig med nogle af de mest banebrydende og effektive teknikker til at forløse dine fysiske og psykiske blokeringer og de traumer der ligger bag.