Tankefeltterapi

Tankefeltterapi, også kaldet TFT (Thought Field Therapy), blev oprindelig udviklet af den nu afdøde amerikanske psykolog Dr. Roger Callahan, tilbage i 1979. Metoden er godkendt som evidensbaseret behandlingsform i USA.

Tankefeltterapi kombinerer østens viden om kroppens energisystem og meridianer med vestens kognitive psykologi. Behandlingen består i, at energibanerne stimuleres med en let banken forskellige specifikke steder på kroppen, samtidig med at man fokuserer på sit ubehag.

Som klient vil du gennem samtale få indstillet dine tanker og følelser på det problem, du kommer med. Du vil opleve, at blive ledt ind i at mærke dit ubehag mest muligt, samtidig med at jeg med fingerspidserne banker blidt på dine meridianpunkter. De specifikke punkter der anvendes, kan du se på billedet her:

Tankefeltterapi er en meget simpel og yderst effektiv teknik. Den er nem at lære og kan anvendes på stort set alle former for ubehag, såvel fysiske som psykiske. Metoden er skånsom, uden bivirkninger og har en høj grad af succes. De fleste oplever en positiv effekt allerede efter første behandling.

Når du kommer i behandling, vil jeg også gradvist lære dig teknikken, så du kan fortsætte med at bruge den på dig selv derhjemme. Derfor anbefaler jeg altid et forløb på 5 gange.

Emotionel Friheds Teknik

Dr. Roger Callaghans mest succesrige elev Gary Graig, udviklede i 1993 en version af Tankefeltterapien, som han kaldte Emotional Freedom Technique, også kaldet EFT. Metoden anvender de samme meridianpunkter som Tankefeltterapien og holder samme fokus på det problem, der skal behandles.

Forskellen på de to metoder består i, at man med TFT banker på udvalgte punkter i en bestemt rækkefølge ud fra hvilken følelse/problem der arbejdes med. I EFT banker man alle punkterne i en rækkefølge, samtidig med at man siger en sætning, der beskriver det problem der arbejdes med. Således fastholdes tankefeltet og følelsen, mens man arbejder med at forløse ubehaget/problematikken.

Når du kommer i terapi hos mig, vil jeg oftest anvende en kombination af TFT og EFT.

Bestil en tid eller kontakt mig her.

Den tredelte hjerne

TFT og EFT tager udgangspunkt i videnskaben omkring den tredelte hjerne. Altså at vi alle har både en tænkehjerne, en følehjerne og en kropshjerne.

Vi befinder os ofte i vores tænkehjerne og tror, at vi kan rationalisere os ud af problemerne, men i virkeligheden befinder problemet sig ofte i kropshjernen, hvor vi ikke har den store indflydelse, uden specifikke redskaber som TFT/EFT, der kan forbinde det følelsesmæssige med det fysiske.

I traditionel samtaleterapi vil du måske opnå en dyb forståelse af dit problem og årsagen bag det, men din kropshjerne vil stadig huske traumet og derfor gemme på en ubevidst refleks, der automatisk aktiveres hver gang den registrere en lignende situation. Du vil derfor opleve, at problemet/ubehaget bliver ved med at vende tilbage, selvom du syntes du har fået ”snakket det igennem”.

Når vi med TFT/EFT lader kroppen tale, kan vi på ganske kort tid behandle og forløse den refleks/det traume, der sidder bundet i vores cellers hukommelse. Målet med terapien er at finde det oprindelige traume, der bliver ved med at skabe problemer for dig i nutiden, og forløse de låste følelser der er forbundet med det.

Du kan læse mere om traumer her.

 

Hvad er Tankefeltterapi?

Tankefeltterapi, også kaldet TFT, er en enkel og effektiv terapeutisk metode til behandling af stort set enhver form for ubehag, hvad enten det er fysisk eller psykisk. Behandlingen består i, at kroppens energibaner stimuleres med en let banken på forskellige specifikke punkter, samtidig med at du fokuserer på det der vækker dit ubehag. Det kan være en tanke, en følelse eller en tidligere ubehagelig oplevelse, et traume eller en fysisk smerte. Ofte en kombination af disse.

Tankefeltterapi er en skånsom metode uden bivirkninger. Den er kendt for at skabe hurtige resultater. De fleste mærker positiv effekt allerede efter første behandling.

Hvordan virker Tankefeltterapi?

Tankefeltterapi virker ved at kombinere vestens kognitive psykologi med østens viden om kroppens energisystem og dermed forene krop og sind. Når du via tanker og følelser er aktiveret i dit ubehag og der samtidig bankes let, ”tappes”, på endepunkter af kroppens meridianbaner, så modtager din hjerne beroligende signaler fra kroppen, hvilket ændrer den måde din hjerne behandler og lagrer informationer omkring det problem, der arbejdes med.

Hvad kan Tankefeltterapi hjælpe mig med?

Tankefeltterapi er en effektiv metode til at forløse følelser og andre former for fysisk og psykisk ubehag. Det kan hjælpe dig med at finde ro med det, der udgør et problem for dig. Tankefeltterapi har vist sig særlig effektiv til behandling af bl.a. angst og andre psykiske tilstande, der ofte er forårsaget af tidligere traumer.

Hvad står TFT for?

TFT er en forkortelse af det engelske Thought Field Therapy. På dansk kendt som Tankefeltterapi. Metoden blev oprindeligt udviklet af den nu afdøde amerikanske Psykolog Dr. Roger Callahan, tilbage i 1979. TFT er godkendt som evidensbaseret behandlingsform i USA.

Hvad er forskellen på TFT og EFT?

Emotional Freedom Technique, også kaldet EFT, er en nyere version af Tankefeltterapi, udviklet af Gary Graig i 1993. Forskellen på de to metoder består i, at man med TFT banker på udvalgte punkter i en bestem rækkefølge, ud fra hvilken følelse/problem der arbejdes med. I EFT banker man alle punkterne i samme rækkefølge, samtidig med at man siger en sætning, der beskriver det problem der arbejdes med. Således fastholdes tankefeltet og følelsen, mens man arbejder med at forløse det ubehag der opleves

Kilde: Tankefeltterapi & EFT, Lars Mygind og Hanne Heilesen

Er du klar til at slippe fri
af din fortid?